Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Održan sastanak na temu budućih zajedničkih aktivnosti na području regije Majevica

Predstavnici organizacija civilnog društva iz Teočaka, Ugljevika, Sapne, Lopara i Čelića u organizaciji Koalicije udruženja “Društvo bez predrasuda” održali sastanak na kojem su razgovarali o budućim zajedničkim aktivnostima na području regije Majevica.

Na sastanku je prisustvovao i načelnik opštine Lopare, Rado Savić koji je još jednom istakao podršku opštinskih vlasti aktivnostima usmjerenim ka jačanju povjerenja i kohezije u našim zajednicama.
Učesnici sastanka razgovarali su o implementaciji projekta “Povežimo našu Majevicu” kojim ćemo nastojati osigurati dugoročnu povezanost majevičke regije.


Ova aktivnost realizirana je u okviru projekta „Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini“ koji finansira Evropska unija (EU) kroz Službu za instrumente vanjske politike (#FPI) i Instrument za susjedstvo, razvoj i međunarodnu saradnju (#NDICI), a zajedno provode Evropska unija u Bosni i Hercegovini , United Nations in BiH, OSCE Mission to Bosnia and Herzegovina i Vijeće Evrope – Ured u Sarajevu.