Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

U Čeliću održan drugi radni sastanak članica Koalicije udruženja “Društvo bez predrasuda”

U Čeliću održan drugi radni sastanak članica Koalicije udruženja “Društvo bez predrasuda” na kojem je razgovarano o budućim zajedničkim aktivnostima na području regije Majevica.
Tokom sastanka predstavnice i predstavnici 15 organizacija civilnog društva iz Teočaka, Ugljevika, Sapne, Lopara i Čelića potpisali su Memorandum o opredijeljenosti zajedničkom djelovanju usmjeren ka jačanju povjerenja i kohezije u našim zajednicama.

Uz potpisivanje Memoranduma na sastanku su dogovoreni naredni koraci u implementaciji projekta “ Povežimo našu Majevicu “ koji će nastojati osigurati dugoročnu povezanost majevičke regije.

Aktivnosti podržane su kroz projekat „Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini“ koji finansira Služba za instrumente vanjske politike (#FPI) Evropske unije u okviru Instrumenta za susjedstvo, razvoj i međunarodnu saradnju (#NDICI), a zajedno provode Evropska unija u Bosni i Hercegovini, United Nations in BiH , OSCE Mission to Bosnia and Herzegovina i Vijeće Evrope – Ured u Sarajevu.